Все по-близо до "кралете" - Мбапе си капарира къща в Мадрид

От 1 януари звездата на ПСЖ може да подпише предварителен договор с всеки отбор

02.01.2024 | 11:44 Редактор: Искра Ангелова
Все по-близо до

Килиан Мбапе е най-горещата тема на трансферния пазар през 2024 г. Испанските медии разкриват, че 25-годишният нападател е резервирал къща в испанската столица - знак, че трансферът му в "Реал" (Мадрид) е близо.

От 1 януари играчът на ПСЖ може да подпише предварителен договор с всеки отбор, за да премине безплатно през лятото. Ангажиментът на Мбапе към "Пари Сен Жермен" изтича на 30 юни. Това, което засега не се знае, е какво решение ще вземе и къде ще продължи кариерата си. Правата му се оценяват на 180 милиона евро според Transfermarkt.

Според информацията, публикувана по време на шоуто El Chiringuito, на иберийския телевизионен канал Mega, 25-годишният нападател си е намерил дом в испанската столица и дори го запазил, в случай че евентуално подпише с "белите".

Както "Марка" обяви миналата седмица, Флорентино Перес иска да привлече капитана на Франция, но той вече не приема никакво забавяне, никакво колебание, никакво разтакаване на преговорите. Президентът на "Реал" ще се опита да разреши този трансферен казус през първите две седмици на годината, т.е до 15 януари.

Предложението на "Реал" към Мбапе е като през май 2022 г. - нетна годишна заплата от 26 милиона евро и бонус за подписване от 130 милиона.  Мбапе игра в 22 мача този сезон за "Пари Сен Жермен" във всички турнири, като вкара 21 гола и даде 2 асистенции, припомня "Труд". 

Това лято ще бъде последният шанс на Килиан Мбапе да играе на "Сантяго Бернабеу". Ако той избере да продължи в Париж през 2024 г., тогава възможността да носи бялата фланелка на "Реал" изчезва завинаги, както още пише вестник "Марка".

Снимка: БГНЕС