Ново голямо признание за Кирил Десподов в Гърция

Той влезе в предложенията на ПАОК за "Отиграване на месеца"

27.12.2023 | 22:32 Редактор: Искра Ангелова
Ново голямо признание за Кирил Десподов в Гърция

Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов изигра отличен месец декември, с което влезе в предложенията на ПАОК за "Отиграване на месеца", които са общо три, както и за "Гол на месеца". Освен това, той бе избран за играч на мача от феновете при победата над "Кифисиа".

Българинът е номиниран за отличната му си асистенция от мача срещу "Кифисиа" на Илиан Илиев-младши. Десподов елиминира трима опоненти и изведе Брандън Томас сам срещу вратаря, а шотландецът се разписа за 2:0 при разгромната победа с 6:0.

Кирил Десподов попадна индиректно и в друго от предложенията, а именно това за асистенцията на Суалихо Мейте срещу ХИК (Хелзинки), завършила с попадение на българина. Третото предложение е за подаването на Тайсън за гол на Томас Мург, отново срещу финландците, информира gol.bg.

Кирил Десподов е фаворит да спечели приза за "Отиграване на месеца" в ПАОК, последно за 2023 година, тъй като към 18:15ч. на 27 декември над 55% от гласовете са за българското крило. Третият гол на Десподов във вратата на "Кифисиас", с което резултатът стана 5:0 в полза на гранда от Солун, попадна сред номинациите за "Гол на месеца". Там конкуренцията е по-свирепа, като има още пет предложения.

Снимка: БГНЕС