"Лудогорец": Задържаният моряк от кораба "Верила" не е служител на клуба

"Тиражирана е поредната фалшива новина", пишат "орлите"

27.12.2023 | 16:06 Редактор: Искра Ангелова

"Лудогорец" излезе с официална позиция, след като се появиха информации, че един от задържаните моряци на хванатия с дрога кораб "Верила" е фитнес инструктор в клуба.

Вижте цялата позицията на "орлите":

"Замесиха Лудогорец в поредната фалшива новина

Поредната мръсотия, написана по повод задържаната дрога на кораб "Верила", този път засегна и ПФК "Лудогорец". "Журналисти", в опит търсене на поредна сензация, разпространиха информацията, че един от задържаните моряци е фитнес инструктор в ПФК "Лудогорец". Дори елементарна проверка на изнесените факти или бегъл поглед върху снимката на задържания моряк Николай Пенчев показва, че няма как въпросното лице да е бил фитнес инструктор, още повече шампион. Истинският Николай Пенчев действително е работил във фитнеса на ПФК и ние си гордеем с неговите постижения и европейската му титла. В момента шампионът работи като пожарникар в Лондон и се грижи за своето семейство. ПФК "Лудогорец" и спортен клуб "Гладиатор" имат дългогодишно ползотворно партньорство, но договорът за съвместна дейност изтече преди повече от шест години.

Ръководствата на ПФК "Лудогорец" и Спортен клуб “Гладиатор” предупреждават, че информации, уронващи престижа на двата клуба няма да бъдат толерирани и подлежат на съдебно преследване.

Първи принцип в журналистиката е всички новини да се проверяват, което в случая не е направено. Тиражирана е поредната фалшива новина, която по груб начин уронва престижа на ПФК "Лудогорец", Спортен клуб "Гладиатор" и един успял човек като Николай Пенчев.

Благодарим на медиите, които не се подведоха по подобен тип евтини сензации".

Снимка: Официален сайт на "Лудогорец"