"Галатасарай" и "Фенербахче" разочароваха в голямото дерби на Турция

Завършиха при нулево равенство

25.12.2023 | 10:10 Редактор: Толя Стоянова

"Фенербахче" и "Галатасарай" завършиха при нулево равенство в голямото дерби от 18-ия кръг на турската Суперлига. Сблъсъкът между първия и втория в класирането предложи здрава битка по терена и малко футбол, като играта често бе накъсвана заради нарушения и от двете страни. В крайна сметка домакините не отправиха нито един точен изстрел по посока вратата на Фернандо Муслера, докато "Чим Бом" се отчете с един към тази, пазена от Доминик Ливакович. Общо в срещата има 45 нарушения и седем жълти картона.

Нищо не разделяше двата отбора преди дербито и картината остана същата и след последния съдийски сигнал - "фенерите" ще посрещнат новата година на върха в таблицата с равен точков актив с втория "Галатасарай" - и двата тима са с по 44 пункта, като "Фенербахче" е с по-добра голова разлика.

Двата турски гранда ще се изправят един срещу друг още веднъж в края на годината, този път в спор за Суперкупата на страната, а в първите им мачове за 2024 г. "Галатасарай" посреща "Коняспор", а "Фенербахче" гостува на "Истанбулспор".

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС