Сираков: Мисията на живота ми е "Левски" да успее и да го спасим

В края на годината имахме трудности, призна мажоритарният собственик на клуба

24.12.2023 | 11:26 Редактор: Тодор Петров
Сираков: Мисията на живота ми е

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков направи обръщение в навечерието на Коледа. Емблематичният син нападател отчита трудностите през отминаващата 2023 година за клуба, но и много позитивни неща за клуба.

"Скъпи левскари,

Отминава поредната година на борба за спасението и оздравяването на любимия ни клуб. На първо място искам да Ви благодаря за безрезервната подкрепа. Без всички „сини“ привърженици, които помагат по всякакъв начин, не бихме могли да постигнем нищо. Вие сте най-голямото богатство на „Левски“! Вие дадохте сили на тима да полети в Европа, Вие изкупихте онези над 20 000 фланелки, които са абсолютен рекорд и доказателство за обичта Ви към клуба, Вие не изоставихте отбора, дори когато резултатите не бяха добри.

Годината бе трудна, но в крайна сметка се случиха много положителни неща. Въпреки колебливото начало, „Левски“ успя да се класира за европейските клубни турнири. Именно мачовете там са най-големият подарък за Вас, верните „сини“ фенове. „Левски“ имаше най-силното си участие в Европа от над 10 години насам, като успяхме да елиминираме два съперника и играхме като равен с равен срещу един от най-силните немски тимове „Айнтрахт“ на прага на груповата фаза на Лига на конференциите. Точно такова лице се надявам да виждаме всички от отбора и занапред – „Левски“, който е смел и вярва, че може да победи абсолютно всеки един съперник.

В края на годината имахме трудности. Отпадането от турнира за Купата на България и загубените точки в последните два месеца са резултат от контузиите на основни играчи, акумулираната умора и съдийските грешки, които бяха изключително много и все в наш ущърб. Искам да обърна за пореден път внимание и на нещо друго – този тим на „Левски“ е един от най-младите в България и е нормално да има грешки на растежа. Бъдете сигурни обаче, че всеки един дава всичко възможно от себе си, за да изглежда „Левски“ по най-добрия начин.

Искам да благодаря на целия треньорски щаб за всеотдайната работа. Уверен съм, че в тяхно лице „Левски“ има правилните хора, които да донесат успехи и че с много работа ни чака по-успешна пролет. Отборът ще бъде подсилен и ние ще направим всичко по силите си като ръководство да подкрепим треньорския щаб.

Държа да отбележа пред всички Вас, че битката за спасяването на клуба се води ежедневно и всички заедно вървим уверено към крайната цел. Дълговете, които са трупани в последните 10 години намаляват с всеки изминал ден. И за пръв път от много години се вижда светлина в края на тунела, а не както досега – когато се плати едно задължение, да се трупа друго. Казах Ви и преди време, че най-важният мач е този с НАП, защото „Левски“ трябва да бъде пример за всички – да плати всичко до последната стотинка и да може гордо да гледа в очите си всеки привърженик, а и съперник.

„Левски“ няма как да избере лесния път, а само правилния. Затова ние успяваме и в тази битка и с помощта на всички Вас ще я доведем до успешен край. Искам да благодаря на цялото ръководство на клуба, на всички служители, които работят неуморно за това „Левски“ да го има. Искам да благодаря за подкрепата на генералния спонсор, който пръв подаде ръка, когато бе най-тежко, и продължава да помага на клуба.

През новата 2024 година мога да Ви обещая едно – че ще продължим да правим всичко най-добро в името на „Левски“. Искам след година, когато давам своя личен отчет на всеки един от Вас, клубът да е направил още по-решителни стъпки към финансовото си спасение, а на терена да ни е донесъл още повече незабравими вечери в Европа и у нас. Мисията на живота ми е „Левски“ да успее и ще я доведа до успешен край с цената на всичко", гласи обръщението на Сираков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR