"Манчестър Сити" записа историческа победа в Белград, Хамилтън и Боб блеснаха

"Гражданите" не допусна грешка и спечели с 3:2 гостуването си на "Цървена Звезда"

14.12.2023 | 07:36 Редактор: Вяра Димова

Младоците Мика Хамилтън и Оскар Боб се разписаха, а "Манчестър Сити" не допусна грешка и спечели с 3:2 гостуването си на "Цървена Звезда" в Белград, показвайки по-голямата си класа. Така "гражданите" спечелиха всичките си мачове в група G на Шампионската лига и повториха постижението на "Ливърпул" от 2021-22, за да станат вторият английски тим, който побеждава във всичките си срещи от групата. 

Освен това отборът регистрира 19-и пореден мач без загуба в надпреварата, с което изравни втората най-дълга серия в историята на турнира и се изравнява с "Аякс" и "Байерн". Рекордът е от 25 последователни двубоя без поражение на "Ман Юнайтед" 2007-2009. 

Пеп Гуардиола направи цели 9 промени от победата над "Фулъм", като само Ковачич и Грийлиш запазиха местата си. Дебют получи 20-годишният Мика Хамилтън, а за Белград изобщо не пътуваха Едерсон, Холанд, Доку и Де Бройне. 

В първите минути нямаше положения, като мачът се развиваше равностойно, преди в 19-ата дебютантът Хамилтън да избухне за "Сити". Младокът получи топката леко вдясно, нахлу в наказателното поле, рязко смени посоката и с диагонален удар прати топката под гредата, за да изведе "гражданите" напред. Страхотен гол на 20-годишния нападател. 

Домакините отговориха с опасен удар на Неделькович, но малко над вратата. Пробив и удар на Оскар Боб за гостите бе блокиран, а малко преди паузата Хамилтън не успя да намери Боб пред вратата, който със сигурност щеше да вкара, ако бе достигнал до топката. В крайна сметка на почивката английският тим водеше.  

В началото на второто полувреме Ортега направи двойно спасяване, отразявайки последователни удари на съперници, преди в 62-ата минута "Сити" да погледне към победата. Този път Оскар Боб блесна, след като дриблира майсторски и с удар по земя с левия крак прати топката точно до гредата, за да направи 2:0. 

Домакините можеха да върнат интригата, но ниският удар на Миятович в 70-ата минута срещна страничната греда. Сръбският тим все пак отбеляза малко по-късно, когато кореецът Хуан бе изведен на добра позиция и с левия крак по диагонала направи последните минути интересни, пише gol.bg.

В 84-ата минута обаче, Хамилтън спечели дузпа, която Калвин Филипс реализира, но до края имаше време за още неща. Домакините удариха греда при една ситуация, преди в 91-ата минута след корнер Катай да вкара с глава, но все пак победата остана за англичаните. 

Снимка: БГНЕС