17-годишен блести срещу "Борусия" (Дортмунд) и прати ПСЖ на осминафинал в ШЛ

Уарен Заир-Емери вкара скъпоценния гол за парижани

14.12.2023 | 07:23 Редактор: Искра Ангелова

"Пари Сен Жермен" се промъкна в 1/8 финалите на Шампионската лига, след като стигна до 1:1 на терена на "Борусия" (Дортмунд) в мач изпълнен с много голови положения. В герой се превърна 17-годишния Уарен Заир-Емери, който вкара скъпоценния гол.

И двата отбора могат да съжаляват, че не спечелиха, но в крайна сметка германците триумфираха в група F с 11 точки, докато парижани останаха с 8 и изпревариха Милан заради по-добрите си показатели в преките двубои.

Още във 2-ата минута германците получиха шанс, но Байно-Гитънс реши да подава вместо да стреля и Хакими пресече паса към Ройс. Гостите отговориха с далечен изстрел на Витиня, който Кобел спаси. Волф не бе точен за домакините, докато Лий направи страхотен пропуск, след като от чиста позиция не успя да вкара в 16-ата минута. Шут на Мбапе пък бе избит от голлинията от Зюле, а опит на Баркола се отклони в гредата. "Борусия" оцеля.

Двубоят обаче остана много отворен и Коло-Муани направи нов пропуск за френския тим, а Марко Ройс накара Донарума да прави важно спасяване в 26-ата минута. Малко по-късно вратарят на ПСЖ пак разочарова Ройс, а в 40-ата минута Фюлкруг отклони с глава покрай вратата. Кобел пък отрази шут на Коло-Муани и някак си паузата дойде при 0:0.

След нея обаче все пак пробивът бе направен. В 51-ата минута защитата на парижани се издъни сериозно, след като пас назад на Хакими бе пресечен от Бенсебайни. Той центрира, а след рикошет топката се оказа във Фюлкруг, който отклони към Адейеми и той отбеляза.

Снимка: БГНЕС