​​​​​​​Арестуваха президента на "Анкарагюджю". Инфантино: Случилото се в Турция е недопустимо

Турската футболна федерация обяви, че спира всички мачове в страната

12.12.2023 | 15:30 Редактор: Деси Николова
​​​​​​​Арестуваха президента на

Случилото се след мача между "Анкарагюджю" и "Ризеспор" от турската Суперлига е напълно неприемливо и няма място в нашия спорт и нашето общество. Това обяви президентът на ФИФА Джани Инфантино, след като миналата вечер президентът на турския елитен клуб "Анкарагюджю" Фарук Коджа удари главния съдия Халил Умут Мелер след двубоя с Ризеспор.

Реферът бе откаран в болница, впоследствие Коджа бе арестуван, а Турската футболна федерация обяви, че спира всички мачове в страната за неопределено време. "Във футбола няма никакво място за насилието, както на терена, така и извън него. Без съдиите няма да има футбол. Съдиите, играчите, феновете и служителите трябва да се чувстват сигурни и спокойни, за да могат да се наслаждават на играта. Призовавам съответните власти да осигурят безопасността на всички нива", каза Инфантино, цитиран от БГНЕС.

Срещата между двата тима приключи при резултат 1:1, като и домакини, и гости завършиха двубоя с по 10 души - червен картон за домакините получи бившият нападател на ЦСКА Али Соу, а за "Ризеспор", в чийто тим игра българският национал Мартин Минчев, бе изгонен Емир Хан Топчу.

Случката предизвика очаквано широк отзвук в южната ни съседка, като действията на Коджа бяха осъдени от втородивизионния Гьозтепе, чийто треньор в момента е бившият наставник на Левски Станимир Стоилов.

Снимка: БГНЕС