ЦСКА 1948 продължава напред за Купата, удари "Берое" под снега в Бистрица

Наградиха Ивайло Чочев за изиграните 100 мача

07.12.2023 | 17:27 Редактор: Вяра Димова

Финалистът в последното издание на Купата на България по футбол - ЦСКА 1948, се класира на четвъртфиналите. При силен снеговалеж на своя стадион в Бистрица "армейците" направиха обрат срещу "Берое" и спечелиха с 2:1. Преди мача Ивайло Чочев получи награда за изиграните 100 мача с екипа на ЦСКА 1948, а в края му донесе успеха.

Гостите започнаха със само един българин в състава - 17-годишният централен защитник Викторио Вълков. Първата по-интересна ситуация дойде чак в началото на второто полувреме. В 48-ата минута Емил Ценов стреля от близо с глава в ръцете на вратаря на "Берое" Родриго Ачинели.

Гостите обаче откриха резултата. В 53-ата минута Сантяго Годой получи топката непокрит в наказателното поле и я промушна под плонжа на национала Даниел Наумов.

В 60-ата минута бразилецът Педриньо от фаул вляво на вратата на "Берое" изравни резултата за тима на Николай Панайотов. В 82-ата Педриньо с глава към десния горен ъгъл на Ачинели, но аржентинецът успя да я избие. Капитанът Чочев вкара победния гол от фаул с удар в левия ъгъл на вратаря на беройци.

В последния мач от осминафиналите "Етър" приема във Велико Търново "Ботев" (Пловдив) от 17:30 часа. До момента място в четвъртфиналите освен ЦСКА 1948 си осигуриха още носителят на Купата на България "Лудогорец", "Спартак" (Варна), "Пирин" (Благоевград), "Арда", ЦСКА (София) и "Хебър".

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg