Ивелин Попов и "Ботев" (Пловдив) с лекция срещу "Арда" насред Кърджали

"Канарчетата" се наложиха с 2:0 при визитата си

01.12.2023 | 17:32 Редактор: Искра Ангелова

"Ботев" (Пловдив) постигна страхотен успех с 2:0 при визитата на "Арда" (Кърджали). Срещата от 19-ия кръг на Първа лига се игра на "Арена Арда" в Кърджали. През първата част домакините бяха по-дейният отбор, но след почивката пловдивчани доминираха и успяха да вземат трите точки.

В 9-ата минута "жълто-черните" изпълниха заучено ъглов удар, след серия от подавания топката стигна до Янис Карабельов, не неговият удар се спря в тялото на защитник. В 13-ата минута Принц Ебенезер демонстрира своята скорост и се отскубна по левия фланг, след което отправи остро центриране към Преслав Боруков, но нападателят на “сините" се размина с кълбото.

В 50-ата минута Ивелин Попов пусна страхотен извеждащ пас към Самуел Акере, който останал очи в очи с Господинов го преодоля и прати топката в мрежата. След 3-минутно преглеждане на ситуацията от системата VAR голът бе отменен.

В следващите минути “жълто-черните" бяха по-активният отбор на терена и това даде нужния резултат в 63-ата минута. Ивелин Попов получи в наказателното поле, преодоля бранител и извади към Уме Емануел, който на няколко метра от вратата прати топката в мрежата за 0:1.

В 78-ата минута Константинос Балоянис проби отляво и намери Уме Емануел, който овладя кълбото и на няколко метра от вратата опита да отправи удар, но Принц Ебенезе притича и блокира шута. Секунди по-късно Ивелин Попов подаде към Янис Карабельов, халфът прекара топката през краката на защитник и с истински снаряд от ъгъла на наказателното поле прати неспасяемо топката в мрежата на вратата за 0:2.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.