"Ливърпул" разби ЛАСК (Линц) на "Анфийлд" с 4:0

Гакпо се отчете с два гола

01.12.2023 | 07:18 Редактор: Тодор Петров

"Ливърпул" си осигури първото място в група Е на Лига Европа и стигна до 1/8-финалите на турнира след категорично 4:0 над ЛАСК (Линц) на "Анфийлд". "Червените" показаха повече класа и майсторство, за да спечелят и да подобрят актива си до 12 точки. Равенството между "Тулуза" и "Сен-Галоа" от 0:0 остави френския тим с 4 точки назад преди последните мачове. 

Домакините откриха още в 12-ата минута, когато Луис Диас вкара с глава след подаване на Джо Гомес. Това се случи малко след като от чиста позиция Гакпо стреля над целта. Нидерландецът обаче се реваншира малко по-късно и направи 2:0 в 15-ата минута. Диас изведе Салах отдясно, а египтянинът намери Гакпо пред вратата за лесен завършек отблизо. 

През втората част "Ливърпул" получи дузпа, след като вратарят Лавал фаулира Гакпо. Салах спокойно вкара 199-ия си гол за "червените" от бялата точка и направи 3:0. В 59-ата минута скоро влезлият в игра Нунес не успя да вкара, след като вратарят на съперника го спря. 

След това обаче имаше работа и за Келъхър, който първо спря измъкналия се срещу него Мустафа, а в 76-ата минута отрази и силен удар  на Усор. В 94-ата минута Александър-Арнолд изведе отлично Гакпо, който заби 4-ия гол, за да спечели тимът много убедително. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС