"Лудогорец" постигна драматична победа в последната секунда в Търнава

Разградчани остават в битката за класиране в следващата фаза на турнира

01.12.2023 | 06:50 Редактор: Тодор Петров

С гол на Матиас Тисера в 95-ата минута "Лудогорец" победи драматично като гост с 2:1 "Спартак" (Търнава) в мач от група "Н" на Лигата на конференциите и запази шансове за класиране във фазата на директните елиминации.

През първото полувреме в Словакия гол на Бърнард Текпетей беше отменен за засада, но "орлите" все пак успяха да поведат в 74-ата минута чрез Квадво Дуа. Само 4 минути по-късно домакините изравниха чрез Ерик Даниел, а в 86-ата минута Оливие Вердон изпусна дузпа. Така дойде последната секунда, в която "зелените" спечелиха и благодарение на това държат съдбата си в свои ръце. 

В другия мач от групата "Нордселанд" продължи да показва убийствена форма в Дания и смаза с 6:1 сочения за фаворит "Фенербахче". 

Така интригата в групата е заплетена до краен предел. "Нордселанд" е лидер в класирането с 10 точки, Лудогорец и Фенербахче имат по 9 пункта, но разградчани са втори заради по-добрата си голова разлика - 10:11 срещу 9:10 за турския гранд. 

В последния кръг разградчани приемат датчаните и победа със сигурност ще ги прати във фазата на директните елиминации. В другия мач от групата "Фенербахче" е домакин на "Спартак" (Търнава).

Снимка: Lap.bg