Отложиха и "Лудогорец" - "Славия", стадионът в Разград е затрупан

Дори съдийската бригада не е успяла да пристигне

26.11.2023 | 15:00 Редактор: Искра Ангелова
Отложиха и

Срещата от 18-ия кръг на Първа футболна лига между "Лудогорец" и "Славия" няма да се проведе заради тежката метеорологична обстановка в района на Лудогорието.

Пътищата около самия град Разград в голяма част са непроходими или трудно проходими, което е възпрепятствало пристигането на съдийската бригада начело с Волен Чинков от София.

Телевизионният екип, който трябваше да осъществи прякото предаване на двубоя, също не може да стигне до стадион "Хювефарма арена". Теренът също е покрит със снежна покривка, която е поне 40-50 см дебела. Стадионът на "Лудогорец" разполага с отоплителна система под тревата, но явно снегът е прекалено силен и мокър, за да се топи от технологията, пояснява БТА.

Отборът на "Славия" от вчера е в Разград и беше готов да играе, но ще трябва да изчака още 24 часа. Това гласи Наредбата за провеждане на първенствата и турнирите в България. При отлагане поради причини, които са извън футбола, мачът трябва да се проведе на следващия ден със същия начален час и същата съдийска бригада.

Не е ясно дали обаче това е възможно, както и каква ще бъде позицията на "Лудогорец", тъй като в четвъртък те имат мач в турнира Лига на Конференциите и ще трябва да пътуват до Словакия за петия си двубой. По програма разградчани трябва да летят в сряда сутринта.

По-рано днес беше взето решение и друга среща от кръга в efbet Лига да бъде отменена. Това е двубоят ЦСКА 1948 - "Арда", тъй като гостите и съдиите не успяха да стигнат до стадиона в софийското село Бистрица.

Снимка: БГНЕС