ПСЖ затвърди първото си място след голово шоу срещу "Монако"

Шампионът на Франция разгроми гостите от Княжеството на Вандерсон с 5:2

25.11.2023 | 11:26 Редактор: Искра Ангелова
ПСЖ затвърди първото си място след голово шоу срещу

Шампионът на Франция "Пари Сен Жермен" победи с 5:2 "Монако" в пряк сблъсък за първата позиция в Лига 1. Срещата, с която се откри 13-ия кръг, бе много атрактивна, а по-класният отбор на домакините успя да вземе трите точки и да се откъсне на шест пред съперника си.

Двубоят започна с отменен гол за гостите от Княжеството на Вандерсон, а "Пари Сен Жермен" успя да поведе в 18-ата минута чрез Гонсало Рамош. Четири по-късно Такуми Минамино възстанови равенството, но шест минути преди паузата Килиан Мбапе даде нов аванс на парижани с гол от дузпа, пояснява gol.bg.

Останалите четири гола в мача паднаха в заключителните минути, като само в рамките на пет между 70-ата и 75-ата двата тима си размениха три. Първо Усман Дембеле оползотвори подаване на Фабиан Руис за 3:1, а веднага след него Витиня направи резултата 4:1. В 75-ата минута Такуми Минамино се отчете с асистенция към Фоларин Балогун за 2:4, но в добавеното време на двубоя Рандал Коло Муани бе точен за 5:2.

С победата "Пари Сен Жермен" събра 30 точки и е лидер, докато "Монако" е с актив от 24 на третото място. На втора позиция с 26 точки е тимът на "Ница", който в неделя приема "Тулуза".

Снимка: БГНЕС