РСМ стигна до престижно равенство с колоса Англия

Двата отбора завършиха 1:1 в последния кръг от квалификациите за Евро 2024

21.11.2023 | 08:45 Редактор: Тодор Петров
РСМ стигна до престижно равенство с колоса Англия

Република Северна Македония постигна равенство - 1:1, срещу Англия в последния кръг от квалификациите за Евро 2024. 

Енис Барди едва не се превърна в антигерой за своя тим, когато в 41-ата минута пропусна дузпа, но при добавката се поправи и преодоля Джордан Пикфорд. Ситуацията обаче предизвика полемики, особено в английското медийно пространство, защото Рико Люис извърши нарушението за наказателния удар след удар с ръка през лицето на съперник, докато избива една висока топка. 

Малко по-рано подобна ситуация срещу Хари Магуайър бе подмината от словашкия рефер, така че основанията за протести от гостуващия тим имаше.

След почивката Джак Грийлиш видя как негов гол бе отменен след намеса на VAR заради засада, но Яни Атанасов реши да си вкара автогол в средата на полувремето, за да върне паритета в срещата.

"Трите лъва" опитаха всичко, за да си тръгнат с трите точки у дома, но късметът им изневери и трябваше да се примирят с факта, че Северна Македония ще получи точка за самочувствие от този мач.

В крайното класиране Англия излиза с актив от 20 точки на първо място и си гарантиран относително приемлив жребий на официалния турнир, докато македонците финишираха на 4 място само с 8 пункта, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС