Хърватия взе трите точки срещу Латвия и е почти сигурен участник на Евро 2024

Сметките в Група D са сложни

18.11.2023 | 21:42 Редактор: Елеонора Танева
Хърватия взе трите точки срещу Латвия и е почти сигурен участник на Евро 2024

Хърватия е почти сигурен участник на Европейското първенство по футбол в Германия през идното лято, след като победи с 0:2 Латвия в предпоследния кръг от Група D.

Ловро Маер и Андрей Крамарич вкараха попаденията още до 16-ата минута на срещата и така практически обезсмислиха остатъка ѝ, защото домакините просто се защитаваха и опитваха да не допускат повече голове във вратата си.

От класирането става видно, че Турция със сигурност ще завърши на едно от първите две места, даващи право на участие във финалите, докато "шахматистите“ са с 2 точки пред Уелс и голова разлика от +8 попадения.

На 21 ноември хърватите приемат Армения за един последен път. Мачът можеше да има огромно значение и за двата отбора, ако днес латвийците бяха взели нещо от срещата, но при така стеклите се обстоятелства за отбора на Олександър Петраков ще е въпрос само на чест.

"Драконите“ обаче играят у дома срещу турците. С едното око те ще следят резултата в Загреб, а с другото ще се опитат да спечелят своя мач, защото само така ще могат да се доберат до Евро 2024, пише gol.bg.

Снимка: БГНЕС