"Спартак" (Вн) би спирачки на "Локо" (Сф) за Купата на България, "Берое" едва се добра до 1/8-финалите

Варненци спечелиха мача с изпълнения на дузпи

18.11.2023 | 17:43 Редактор: Елеонора Танева

"Локомотив" София е един от малкото елитни футболни клубове у нас, които отпаднаха още във втория кръг за Купата на България. Спирачка на "столичани“ удариха от "Спартак" (Варна) след равенство в редовното време и продължение и 1:4 при изпълненията на наказателни удари. С пропуски от бялата точка се отчетоха Красимир Станоев и Симеон Мечев. Двамата бяха наредени от Стойчо Стоев да бият съответно първа и втора дузпа, но предадоха доверието на своя треньор. Единствен с гол се отчете Димитър Митков, но само за да превърне Ахмед Ахмедов в герой за гостите, тъй като неговото изпълнение се оказа последно в срещата. 

"Спартак" Варна се превърна в първия 1/4-финалист от тазгодишното издание за националната купа.

В друга мач "Берое" едва успя да се добере до 1/8-финалите за Купата на България, след като имаше нужда от продължения в гостуването си на "Бди" (Видин), за да стигне до победата с 1:2.

Георги Иванов си вкара автогол в 58', засичайки центриране в собствената си врата, но почти веднага след подновяването на играта Цветомир Тодоров изравни за домакините. Победното попадение за гостите падна в 105', когато Ленадро Годой намери път към вратата на „видинчани“.

"Берое" така си осигури мач срещу ЦСКА 1948 в следващия кръг, тъй като „армейците“ се справиха с "Марица" (Пловдив) преди две седмици с 0:1.

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg