Община Пловдив попари БФС: България - Унгария няма да се играе в нашия град

Костадин Димитров препотвърди решението

13.11.2023 | 14:47 Редактор: Искра Ангелова

Двубоят между България и Унгария от евроквалификациите за Евро 2024 няма да се проведе на стадион "Христо Ботев", след като Община Пловдив официално отказа да предостави стадиона за ползване на БФС.

Ето позицията на Община Пловдив:

"В писмо до Българския футболен съюз Община Пловдив препотвърждава днес решението си от петък, а именно - няма възможност да предостави на БФС за ползване стадион "Христо Ботев“ в периода 14-16.11.2023 г. В свое становище от днес Илиян Филипов, представляващ ДЗЗД "Колежа“, съобщава, че сроковете за прекратяване на строителните дейности, демобилизация и привеждане на строителната площадка във вид, в който тя няма да застрашава живота и здравето на гражданите, е прекалено кратък и няма как това да се случи за посочените дати.

Към днешна дата ДЗЗД "Колежа" извършва СМР на сектори "Б" и "Г" и прилежащите им паркинги, които са планирани предварително и са част от процес, който не може да бъде прекъснат за толкова кратък срок. Предвидените СМР се извършват с тежка техника, уточняват от фирмата-изпълнител. "Всички дейности са планирани предварително и съобразени единствено с програмата на ФК "Ботев“ Пловдив и тяхното изпълнение няма как технологично и в посочения срок да бъдат прекъснати и в допълнение да бъде обезопасена строителната площадка и прилежащите зони“, се казва в становището на ДЗЗД "Колежа“.

Предвид всичко изложено и воден единствено от грижата за живота и здравето на гражданите, кметът на Пловдив Костадин Димитров препотвърди решението, че стадион "Христо Ботев“ не може да бъде използван от БФС в периода 14-16 ноември 2023 година".

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС