Дерменджиев: Един мач нищо не значи, но сме в играта за класиране

"Тази победа е заслуга на целия персонал и на играчите", заяви треньорът на "Лудогорец"

10.11.2023 | 07:32 Редактор: Искра Ангелова
Дерменджиев: Един мач нищо не значи, но сме в играта за класиране

Треньорът на "Лудогорец" Георги Дерменджиев остана доволен от успеха на тима с 2:0 над "Фенербахче" в турнира Лига на конференциите, който запази напълно реални шансовете на българския шампион за продължаване през пролетта. Завърналият се за трети път в Разград треньор очерта и важните моменти, които е променил в играта.

"Тази победа е заслуга на целия персонал и на играчите. Те започнаха да разбират философията, която аз искам да им предам и виждате, че лека-полека се получават нещата. Един отбор трябва да бъде колектив и срещу такива добри съперници като "Фенербахче" всички се налага да бъдат много здрава група, за да се постигне такава победа", започна опитният специалист.

"Дали "Лудогорец" се завръща в Европа в познатото лице? Това може би е началото. Но да се надявам, че ще вървим така във възходяща линия, защото един мач още нищо не значи. Още в Истанбул ние можехме да направим равен мач и съжаляваме, че не се случи, колкото и нахално да звучи. Но в крайна сметка аз съм изключително доволен от играта на отбора днес", допълни той цитиран от gol.bg.

Дерменджиев смята, че с оглед днешното равенство на "Нордселанд" у дома със "Спартак" (Търнава) - 1:1, "Лудогорец" може да се надява на класиране за елиминациите, защото разликата е вече само точка: "Разбира се, аз казах, че ние сме още в играта и ще се опитаме да направим така, че да излезем от групата. На тези момчета, за да играят, трябва да им се засвидетелства доверие. И то носи резултатите. Когато те разберат, че има определено доверие над тях и когато им се дава възможност да играят така, както могат, се получават и резултатите."

Снимка: Lap.bg.