"Тулуза" сломи "Ливърпул" с 3:2, Кабаков бе в центъра на събитията

Късен изравнителен гол на "червените" бе отменен много спорно

09.11.2023 | 22:12 Редактор: Елеонора Танева

"Тулуза" спря победната серия на "Ливърпул" в Лига Европа след драматично 3:2 у дома в мач, в който късен изравнителен гол на "червените" бе отменен много спорно. В центъра на събитията бе българският рефер Георги Кабаков.

Драмата стана пълна в последната 97-а минута, когато в наказателното поле на домакините се получи разбъркване и Куанса вкара. Последва обаче преразглеждане от ВАР заради игра с ръка на Мак Алистър и Кабаков отиде да гледа отново ситуацията. След прекъсване от около 2-3 минути попадението бе отменено.

Гостите бяха бесни, след като топката първо се отклони в гърдите на халфа и след това се докосва до ръката му при това, много преди Куанса да вкара. В крайна сметка обаче, победата остана за французите. 

Френският тим се оказа по-ефективен срещу англичаните, които не впечатлиха с представянето си, но все пак можеха да измъкнат нещо. След 3 поредни победи те допуснаха първата си загуба, но остават на върха в групата с 9 точки, докато "Тулуза" вече е със 7, "Унион Сан-Галоа" има 4, а австрийският ЛАСК е с 3. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС