Красимир Анев се подобрява - не може да говори, но е в съзнание

Бившият национал се самопростреля с личното си оръжие

05.11.2023 | 17:24 Редактор: Толя Стоянова
Красимир Анев се подобрява - не може да говори, но е в съзнание

Състоянието на Красимир Анев се подобрява. Това става ясно от изявление на личният треньор на европейския шампион по биатлон Георги Фъртунов.

"Той е по-добре и вече е буден. Не може да говори, защото е интубиран, но реагира с жестове. Няма да коментирам личните неща, които му се случиха, но само мога да ви кажа, че много му се насъбра. И в личен план, и в професионален в армията, а и от спорта. Знаете за скандалите с федерацията, заради които прекрати и кариерата си през 2020 година, за проблемите със сърцето, за контузията на бедрен мускул, която получи през 2015 г. Сега обаче е по-добре и вярвам, че ще се възстанови. Благодаря за съпричастността, която и вие демонстрирате", коментира Фъртунов, който в момента работи в спортното училище в Самоков.

Припомняме, че бившият национал се самопростреля с личното си оръжие на 1 ноември край язовир "Дренов дол". Куршумът е засегнал долната част на белия му дроб. След инцидента той беше откаран в "Пирогов" с опасност за живота, а по-късно бе преместен във Военномедицинска академия. В момента Анев е в реанимацията на ВМА, като по-рано днес е бил опериран и вече е стабилизиран.

От началото на 2021 година той бе назначен за инструктор по физическа подготовка към Военновъздушните сили (ВВС).  Военно-окръжна прокуратура-София работи по няколко версии във връзка със случая на участника на три олимпиади, предаде БНР.

"Разследването е в начален етап. Работи се по множество версии. Извършват се действия по разследването, предстои назначаването на съдебни експертизи", обясни говорителят на Военно-окръжна прокуратура-София капитан Евгения Деянова. 

Снимка: БГНЕС