Винисиус подписа нов договор с "Реал" (Мадрид), вече е номер 1 по заплата

"Надявам се, че ще остана тук още няколко години", заяви той

01.11.2023 | 10:05 Редактор: Искра Ангелова
Винисиус подписа нов договор с

Винисиус Жуниор вече е най-скъпоплатеният играч в "Реал" (Мадрид), след като новият му договор бе обявен официално. Според "Марка" той дори е надминал Джуд Белингам, като вече ще получава по около 10 милиона евро на сезон. Увеличението е с повече от 3 милиона евро.

Контрактът на Винисиус е бил уточнен още преди няколко месеца, но по неясни причини официалното му обявяване идва чак сега. От идването си в "Реал" през 2018 нападателят има 62 гола и 67 асистенции в 235 мача, печелейки няколко трофея с клуба.

"Това е сбъдната мечта за мен. Надявам се, че ще остана тук още няколко години и ще продължа да бележа и да печеля отличия. Благодаря ви за любовта. Да Живее Мадрид", заяви Винисиус в специално видеообръщение към феновете на "Реал", цитиран от gol.bg.

Предишният му  контракт бе до лятото на 2024, а клаузата за откупуването му от настоящия вече е 1 милиард евро. Снощи в Париж по време на церемонията за връчването на "Златната топка", той получи наградата на името на легендата "Сократес" за социална отдаденост и хуманитарна дейност.

Снима: БГНЕС