3:0 за "Ман Сити", Холанд пречупи "Ман Юнайтед" в дербито на кръга

Още в началото на второто полувреме интригата беше рязко минимилизирана

29.10.2023 | 19:40 Редактор: Искра Ангелова

"Манчестър Юнайтед" яде голям пердах от "Манчестър Сити", губейки с 0:3 дербито на кръга в английската Висша лига, играно на стадион "Олд Трафорд".

Двата отбора предложиха на зрителите скучновато първо полувреме за своите стандарти, макар да получиха вдъхновение с почитането на паметта на великия ас на "червените дяволи" сър Боби Чарлтън. Шампионите очаквано имаха превес в притежанието на топката (60%) и отправиха два пъти повече удари (6:3).

Голмайсторът на "Сити" Ерлинг Холанд си върна позагубеното напоследък самочувствие, макар и с гол от дузпа в 26-ата минута. Норвежецът стреля с левачката и прати Андре Онона в грешния ъгъл.

Интересното е, че дузпата беше отсъдена за гостите чрез системата за видеоповторение VAR, която видя нарушение на Расмус Хойлунд срещу Родри. Преди това реферът Пол Тиърни не видя нищо нередно в наказателното поле на "червените дяволи".

Още в началото на второто полувреме интригата беше рязко минимилизирана, след като головият терминатор Халанд реализира второто си попадение в двубоя. Този път той вкара от игра, възползвайки се от асистенцията на Бернардо Силва.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС