След два отменени гола и попадение в 97-ата минута "Ювентус" се изкачи на върха

Андреа Камбиасо вкара победния гол във вратата на "Верона"

29.10.2023 | 07:38 Редактор: Елеонора Танева
След два отменени гола и попадение в 97-ата минута

"Ювентус" е начело в Серия А за първи път от 2020 г. Старата госпожа победи с 1:0 "Верона" у дома в мач от 10-и кръг и се изкачи еднолично начело в таблицата с 23 точки. Бианконерите имат точка повече от "Интер" и 2 повече от "Милан", които играят утре. "Ювентус" не е бил начело в таблицата откакто Маурицио Сари бе начело на тима и го изведе до девета поредна титла през 2020 г.

Мойс Кийн вкара гол с удар от дистанция, но се оказа, че при паса към него има засада, която е буквално милиметри. Попадението бе отменено. След паузата отново Кийн реализира с глава след центриране на Макени. Оказа се, че по-рано в атаката голмайстора е извършил нарушение срещу Фараони и попадението отново бе отменено.

Съдията даде 6 добавени минути, но заради смяна в тях пусна още малко. В 97-ата минута ново центриране бе засечено от влезлия от пейката Милик. Топката срещна страничната греда, Монтипо не успя да я избие и друга резерва - Андреа Камбиасо от 1 метър я прати във вратата - 1:0.

Това е трета поредна победа за "Юве" и пети пореден мач без допуснат гол. "Верона" пък загуби за шести път в последните 8 кръга и отново не успя да се разпише. Отборът има само 8 точки и е на две от зоната на изпадащите.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: БГНЕС