"Ботев" (Пд) разби "Локо" (Сф) с 6:0 и загря подобаващо за пловдивското дерби

Феновете на двата отбора протестираха срещу БФС

26.10.2023 | 14:39 Редактор: Тодор Петров

"Ботев" (Пловдив) записа най-убедителната си победа от началото на сезона. В среща от 15-ия кръг на Първа лига "канарчетата" размазаха с 6:0 "Локомотив" (София). С постигнатата победа "жълто-черните" загряха по възможно най-добрия начин за предстоящото градско дерби с "Локомотив" следващата седмица.

В 5-ата минута Антоан Бароан откри резултата, макар и с голяма доза късмет. След разбъркване в наказателното поле на “червено-черните" топката се озова в нападателя и той на празна врата вкара за 1:0.

Гостите отговориха в 8-ата минута, когато създадоха суматоха пред вратата на "Ботев", но Атанас Чернев се намеси и изби. В 12-ата минута “канарчетата" стигнаха до втори гол. Лука Иванов сбърка грубо в центъра на терена, Бароан напредна отляво и пусна към Акере, който от движение с плътен удар удвои аванса на ботевистите.

В 41-ата минута мощен удар на Станоев мина над вратата на Ханкич. В 44-ата минута "жълто-черните" получиха дузпа за нарушение срещу Конте. Зад топката застана Ивелин Попов, който с хладнокръвен удар ознаменува рождения си ден с попадение – 3:0.
    
В 57-ата минута "Ботев" стигна и до четвърти гол. Антоан Бароан задържа топката, залъга бранителите и пусна наляво към Емануел Уме, който с мощен удар простреля Гайе за 4:0. Секунди по-късно главният съдия Ивелин Занев си навлече гнева на феновете, спирайки обещаваща атака на "канарчетата" със спорен фаул.

В 63-ата минута красотата в играта на "жълто-черните" доведе до комбинация между Попов и Акере, но ударът на нигерийския играч мина покрай вратата. В 66-ата минута атака като по учебник доведе до пети гол за "канарчетата". Бърза акция на пловдивчани завърши с извеждащ пас на Акере към Бароан, а французинът с удар покрай Гайе вкара за 5:0.

В 78-ата минута Ивелин Попов изведе Самуел Акере сам срещу вратаря, а бързоногият футболист с лекота преодоля стража за 6:0. В 85-ата минута удар на Секулич бе уловен от Гайе, като това бе последната интересна ситуация в мача.

Снимка: Lap.bg