Стоичков за Меси: Той е легенда и заслужава тази "Златна топка" (+СНИМКА)

Аз само част от нея, защото без пасовете към мен, без Куман в защита, без вратаря Витор Бая, нямаше да направя нищо, каза Камата

26.10.2023 | 12:24 Редактор: Елеонора Танева
Стоичков за Меси: Той е легенда и заслужава тази

Бившият нападател на "Барселона" и националния отбор на България Христо Стоичков смята, че аржентинският нападател на "Интер Маями" Лионел Меси заслужава да получи "Златната топка" за изминалата година. Церемонията по връчването на наградите ще се състои на 30 октомври. Ако я вземе, за аржентинеца това ще е осма "Златна топка" в кариерата му. В края на миналата година Меси стана световен шампион с Аржентина на първенството в Катар.

"Не спечелих "Златната топка", спечелих само част от нея, защото без пасовете към мен, без Куман в защита, без вратаря Витор Бая, нямаше да направя нищо. Меси спечели осем поредни мача преди контузията си, не можете да си представите какво влияние има върху MLS. Той е легенда и заслужава тази "Златна топка", казва Стоичков пред испанското радио Onda Cero.

"Младите играчи на "Барса" трябва да бъдат оставени да продължат кариерата си, а не да ги сравняваме с Шави или Иниеста...това не им помага", допълва Камата, цитиран от "24 часа".

Ицо си пожела за предстоящото дерби с "Реал" на терена да могат да излязат Левандовски, Рафиня и Де Йонг.

Снимка: lap.bg/Facebook