"Рома" измъкна трудна победа над "Монца"

С гол на резервата Стефан Ел Шаарауи спечели с 1:0

22.10.2023 | 19:19 Редактор: Вяра Димова

"Рома" бе на секунди от това да запише огромен провал срещу "Монца", но с гол на резервата Стефан Ел Шаарауи спечели с 1:0 и записа четвърта поредна победа във всички турнири. "Вълците" вече имат 14 точки и изпревариха "Брианцолите", които останаха с 12. "Монца" игра повече от едно полувреме с човек по-малко и бе на път да измъкне нещо от "Олимпико", но пострада в последната минута.

Първото полувреме бе лишено от емоции и положения. Но пък "Монца" остана с 10 души. Ветеранът Данило Д'Амброзио бе изгонен с два жълти картона в 41-ата минута. "Рома" опита да натисне след почивката, но на два пъти удари гредите. Първо Лукаку, а след това и Азмун. Пабло Матри пък спаси удар на Лукаку от голлинията.

Макар и с 10 души "Монца" също имаше шансове в атака и дори да спечели. Колпани прати удар покрай гредата, а след някои контри гостите пропуснаха отлични положения. Бириндели видя как Патрисио спаси удара му, а резервата Винято помисли, че е вкарал, но защитника Джанлука Манчини спаси сигурен гол, като изби в корнер.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС