Кръстаич: Не съм важен аз, а играчите. По-добри от тях няма

"Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием", заяви националният селекционер

16.10.2023 | 19:43 Редактор: Елеонора Танева
Кръстаич: Не съм важен аз, а играчите. По-добри от тях няма

Както виждате тук съм. Не е важно дали аз ще остана, важни са играчите. Така селекционерът на футболните национали Младен Кръсгаич отговори на въпрос дали бъдещето му е свързано с България след срамната загуба с 0:2 от Литва в квалификация за Евро 2024. Специалистът говори пред медиите на пресконференция преди контролата с Албания. Мачът в Тирана е утре от 19:00 часа българско време.

"Имахме малко време да се оправим от шока срещу Литва - само два дни. Не сме тренирали чак толкова много, психологически трябва да се вдигнем. Не сме на война, трябва да играем футбол. За утре - не играем срещу аматьори, млад отбор сме, който още се развива. Албания е пред Чехия и Полша в класирането", продължи специалистът, цитиран от БГНЕС.

Той добави, че не иска напрежението да се пренася към футболистите, а към него самия.  очаква морална подкрепа в следващия приятелски мач.

"Колегата от Албания попита дали може да направим девет промени в мача, това е национален отбор, а не клубен отбор. Каквото има, хвърляйте го към мен. Проблемът не е Кръстаич, а момчетата да се развиват. Говоря в интерес на българския футбол", поясни той.

Кръстаич подчерта, че е имал тежки моменти моменти като играч и като треньор.

"Важно е да имаш характер, да се вдигнеш. На Балканите сме хора на крайностите - или вдигаме хората, или ги закопаваме в земята. В отбора има деца, които не играят в клубовете си, но по-добри от тях няма. Ще видите с времето, че ще съм бил прав. Не е моментът да говоря тук за големия проблем в българския футбол, защото ще изглежда като оправдание. Вижте в Сърбия и Хърватия колко чужденци играят и си направете сметката. Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием. Трябва да се грижим за нашите деца. В момента аз се чувствам българин, не би трябвало аз да уреждам паспорти за българските деца. Ако това продължи като тенденция, вас скоро няма да ви има", предупреди треньорът.

Националният селекционер допълни, че в тима всичко е открито, казват си всичко в лицето и няма интриги.

Снимка: lap.bg