Словения прегази Финландия, а Унгария крачи към Евро 2024 след успех над Сърбия

Унгарците оглавяват Група "G" с 13 точки

15.10.2023 | 10:11 Редактор: Искра Ангелова

Словения е много близо до класиране на Европейското първенство по футбол в Германия догодина, след като отнесе с 3:0 тима на Финландия в едно от дербитата на върха в Група "H". Бенджамин Шешко вкара две попадения през първата част, а в самия край на срещата Ерик Янза оформи футболната класика за своя тим.

По този начин словенците събраха актив от 16 точки, а Дания приема Казахстан, за да се опита да си върне върха. Проблемът обаче е, че тимовете в топ 4 са разделени само от 4 пункта и изглежда, че нищо няма да е ясно до последно в тази интересна група.

А Унгария победи Сърбия с 2:1 и така почти със сигурност ще се класира за Европейското първенство в Германия догодина, за да се озове на пореден голям футболен форум.

Избраниците на Марко Роси отново демонстрираха контраатакуващата си класа с попаденията на Барнабаш Варга и Роланд Шалай през първата част.

Страхиня Павлович все пак откри ключа за заключената врата на Денеш Дибус, но голът му само временно възстанови равенството в мача.

Унгарците така оглавяват Група "G" с 13 точки и предстоящо гостуване на Литва след няколко дни. Мачът обаче няма да е никак лесен, защото литовците със сигурност ще излязат с приповдигнато настроение след победата си с 0:2 над България.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС