Гениален Мбапе попари Нидерландия и прати Франция на Евро 2024

Звездата на ПСЖ заби и двете попадения

14.10.2023 | 08:44 Редактор: Искра Ангелова

Франция тресна с 2:1 Нидерландия насред "Йохан Кройф Арена" в Амстердам и на практика се класира за Евро 2024. Селекцията на Дидие Дешан срази за втори път "лалетата" след разгрома с 4:0 у дома и след 6 поредни победи в Група "В" си гарантира участие на шампионата в Германия догодина.

В герой за "петлите" се превърна най-голямата им звезда Килиан Мбапе. Той заби и двете попадения. Килиан първо откри резултата още в 7-ата минута, а след това удвои в 53-ата минута със страхотен гол. Дебютантът за Нидерландия Куилинджи Хартман заби първия си гол за "лалетата" за 1:2, връщайки надеждите на домакините в 84-ата минута.

Като цяло гостите стояха по-добре на терена през по-голямата част двубоя. Мбапе се размина с хеттрик, след като малко преди края на срещата разтресе гредата. Нидерландците на свой ред създадоха доста главоболия на Майк Менян, но не успяха да се докопат поне до точката.

С този успех Франция събра актив от 18 точки след 6 победи от 6 мача в групата. Хората на Дешан са първи в класирането и на практика си подпечетаха визите за Германия. Нидерландия пък се превърна в първият отбор, който вкара гол на франзуците, чиято голова разлика е 13:1. "Лалетата" са на третата позиция с 9 пункта.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС