Илиан Илиев: Мач без публика? Ще сме като по време на пандемия - отвратително нещо

"Не е приятно за никой - нито за отборите, нито за феновете", каза треньорът на "Черно море"

13.10.2023 | 18:25 Редактор: Искра Ангелова
Илиан Илиев: Мач без публика? Ще сме като по време на пандемия - отвратително нещо

"Черно море" гостува на "Левски" след паузата в шампионата. Двубоят на "Герена" е на 22 октомври (неделя) от 16:30 часа. Все още обаче няма яснота дали срещата ще е с публика или без, тъй като ДК към БФС отложи решенията си за инцидентите по трибуните от вечното дерби за следващо заседание. А кога ще е то, още не се знае. Би трябвало да е на 17 октомври (вторник). Съществува обаче вариант комисията да се произнесе и след предстоящия 14-и кръг, в който е двубоят "Левски" - "Черно море". Както е известно, сините са с последно предупреждение. Старши треньорът на варненци Илиан Илиев все пак се надява срещата да не е пред празни трибуни.

"Не зная защо още няма решение. Не мога да коментирам действията на другите. Мач без публика… Като играхме така през пандемията, видяхте какво е - отвратително нещо. Не е приятно за никой. Нито за отборите, нито за феновете. А решението ще си го вземе комисията. Не вярвам да е след мача ни с "Левски". Като цяло ме интересува ние да сме в добро състояние, а не дали ще е с публика или без. Ние не сме ли добре, няма да имаме шансове за нищо. Това е важното. Добре, че все още сме без загуба, но понякога тези равни мачове тежат. А нашите вече са пет. Да, четири от тях са като гост. Ще използваме оставащото време от паузата да се заредим и другата седмица вече започваме подготовка за следващите двубои", коментира пред "Тема Спорт" Илиев.

Той сподели и мнението си за контролата с "Черноморец" в Балчик, спечелена с 2:1.

"Важно беше тези, които играят по-малко от началото на сезона, да запишат минути. Отношението на футболистите и противника също бяха на ниво. Стана добър мач. Имаше желание у всички, така че съм доволен. Винаги обаче има какво повече да се иска", допълни той.

Снимка: Lap.bg.