Бразилия се издъни срещу Венецуела, Аржентина излъга Парагвай и излезе начело

Лионел Меси се появи в игра в 53-та минута и удари греда

13.10.2023 | 12:27 Редактор: Тодор Петров

Венецуела взе точка от Бразилия след изключително красив късен гол на Едуард Бейо, който оформи крайното 1:1 в двубоя от световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ (Южна Америка). 

Това позволи на националите на Аржентина да станат еднолични лидери в класирането след победа с 1:0 срещу Парагвай. Аржентина е с девет точки и води с две на Бразилия, а Колумбия заема третото място с пет. 

Бразилците надиграха тотално отбора на Венецуела, но поведоха едва в началото на второто полувреме с попадение на Габриел Магаляеш. В 50-ата минута той засече центриране от ъглов удар на Неймар на близката греда и вкара първия си гол на международното ниво.

Друго попадение на Винисиус бе отменено заради засада, а Венецуела изравни в една от редките си атаки в 85-ата минута. Джерсон Саварино центрира за Бейо и той засече топката със задна ножица, изпращайки я право във вратата за крайното 1:1.

Аржентина победи с 1:0 Парагвай с попадение на Николас Отаменди. 35-годишният централен защитник имаше само четири гола в над 100 мача за националния отбор, но сега вкара един от най-важните си. Той се разписа още в третата минута с впечатляващо воле след корнер и оформи крайното 1:0.

Лионел Меси, който продължава лечението си от мускулни болки, се появи в игра в 53-та минута и удари греда в добавеното време.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС