"Галатасарай" шокира "Манчестър Юнайтед", "Байерн" обърна "Копенхаген"

"Червените дяволи" паднаха с 2:3 и са последни в групата с 0 точки

04.10.2023 | 06:50 Редактор: Тодор Петров

"Галатасарай" шокира "Манчестър Юнайтед" в среща от втория кръг на Група А в Шампионската лига, побеждавайки с 3:2 след обрат. "Червените дяволи" се представиха повече от трагично в защита и завършиха двубоя с 10 души на терена заради червен картон на Каземиро.

Успехът на турския шампион можеше да бъде и по-изразителен, но Мауро Икарди, който заби победното попадение, профука дузпа. Единственият, който се представи на ниво от тима на Ерик Тен Хаг, бе Расмус Хойлунд. Именно датският нападател заби двете попадения за своите. Неговите усилия обаче не бяха достатъчни на фона на трагичната игра отзад и гафовете на вратаря Андре Онана.

Хойлунд откри резултата в 17-ата минута. Бившият футболист на англичаните Уилфред Заха изравни в 23-ата минута. Хойлунд в 67-ата минута отново даде преднина за домакините. Керем Актюркоглу изравни за 2:2 в 71-ата, а Мауро Икарди донесе пълния обрат и победата в 81-ата минута, реванширайки се за пропуска си от бялата точка.

Така "Галатасарай" излезе на второто място в групата с 4 точки. "Манчестър Юнайтед" пък остава на дъното след две поражения и 0 точки, което застрашава сериозно и амбициите на отбора да продължи към елиминациите.

В другия мач от групата "Байерн" (Мюнхен) обърна "Копенхаген" и спечели с 2:1 като гост с голове на Мусала и Тел. "Байерн" е на върха в групата с пълен актив от 6 точки, докато "Копенхаген" е трети с една точка.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС