Роналдо поведе "Ал Нсър" към обрат за 3:1 срещу таджикистанския "Истиклол"

Това е първият му гол в Шампионската лига на Азия

03.10.2023 | 10:52 Редактор: Елеонора Танева
Роналдо поведе

Кристиано Роналдо отново вкара за саудитския "Ал Насър", този път в азиатската Шампионска лига - 3:1 над таджикистанския "Истиклол". Това е втора поредна победа в континенталния турнир за Ал-Насър и 1-о място в група Е с 6 точки.

Гостите от Таджикистан откриха резултата минута преди края на първото полувреме чрез Сенин Себай. В 66-ата минута Кристиано Роналдо с елегантен завършващ удар направи 1:1. Така през новата кампания Роналдо  има общо 11 попадения във всички турнири, а този е негов първи гол в Шампионската лига на Азия. Последваха нови два гола на бразилеца Андесон Талиска. Най-напред 6 минути по-късно с глава направи 2:1, 13 минути преди края се разписа за 3:1 с нисък удар по диагонала до гредата, информира БТА.

На 2-о място в групата е иранския Персеполис, който се справи с 1:0 с Ал Духаил (Катар), за първата си победа. Катарците и Истиклол са с по 1 пункт. Персеполис, които са играли финал в турнира през 2018-а и през 2020-а година, стигнаха до успеха с гол в 63-ата минута на Омид Алишах.

Снимка БГНЕС