Джокович хвали Алкарас: Тенисът е в добри ръце с играч като него

Съперничеството ми с него не е далеч от тези с Роджър Федерер, Рафа Надал и Анди Мъри, каза сърбинът

28.09.2023 | 13:14 Редактор: Вяра Димова
Джокович хвали Алкарас: Тенисът е в добри ръце с играч като него

Тенисът е в добри ръце с впечатляващ млад състезател като Карлос Алкарас, заяви Новак Джокович, който през тази година загуби само един финал за Големия шлем. Това се случи именно срещу испанеца в Лондон.

"Бъдещето на тениса определено изглежда в добри ръце, докато Карлос Алкарас играе", заяви Джокович в интервю за "Скай Спортс" по време на демонстративен мач преди откриването на 44-ото издание на голф турнира "Райдър Къп".

"С него вече имаме няколко впечатляващи двубоя. През тази година се срещнахме на финала на "Уимбълдън", на "Ролан Гарос" и в Синсинати, където стана един от най-добрите трисетови мачове, в които някога съм играл", посочи тенисистът

"Това е чудесно за нашия спорт и смятам, че съперничеството ми с него не е далеч от тези с Роджър Федерер, Рафа Надал и Анди Мъри. Надеждата ми е да играя с него толкова, колкото играх и с тях. Разбира се, това означава, че и аз ще остана в тениса още доста години, което обаче се съмнявам да се случи. Бъдещето само ще си покаже. Направих фантастична година и няма как да искам повече", коментира още Джокович, цитиран от gol.bg.

Снимка: БГНЕС