УЕФА свали частично забраната руски отбори да участват в турнирите ѝ

Всички мачове ще се играят без техния руския национален флаг, химн или екип

27.09.2023 | 13:05 Редактор: Михаела Кирилова
УЕФА свали частично забраната руски отбори да участват в турнирите ѝ

Европейската футболна централа (УЕФА) сложи край на забраната върху руски отбори, позволявайки на тимовете на страната до 17 г. да участват в турнирите под нейна егида от този сезон.

Всички руски отбори - както на клубно, така и на национално ниво, получиха забрана за участие в турнири на УЕФА след руската инвазия на Украйна през февруари 2022. Сега обаче се достига до разхлабване на тази мярка с обяснението, че децата не трябва да бъдат наказвани за действията на възрастните.

"Крайно неприятно е, че поради продължаващия конфликт, поколение деца е лишено от възможността да се състезава в международния футбол. Поради тези причини, Изпълнителният комитет на УЕФА реши, че руските тимове до 17 г. ще бъдат върнати в турнирите ѝ до края на този сезон", се казва в изявление на УЕФА. 

Всички мачове с руски отбори ще се играят без техния национален флаг, химн или екип. Забраната за провеждане на континентални двубои на територията на Русия остава в сила.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин предупреди, че докато продължава войната, забраната няма да бъде допълнително разхлабена.

Повече по темата четете в gol.bg

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 2
асд
преди 7 месеца
усещам че малките фашистчета, че развяват тайно руско-фашисткия флаг. Сигнализирай за неуместен коментар