Назон: Готови сме да се борим за титлата, съдиите ни отнемат много точки

Голмайсторът на ЦСКА не счита расистките обиди за голям проблем, но се чувства засегнат от последния мач с "Ботев" (Пд)

26.09.2023 | 16:19 Редактор: Вяра Димова

Голмайсторът на ЦСКА Дюкенс Назон се надява отборът да успее да навакса лошото начало на сезона и да се пребори за титлата през този сезон. "Червените" са в серия от три поредни победи, а самият Назон демонстрира отлична форма, като вкара шест гола в последните пет мача.

"Сега се справяме много по-добре в сравнение с началото на сезона. Намираме се в много по-добра форма, готови сме отново да се борим за титлата. През миналия сезон не ни стигна една точка и сега сме амбицирани да вземем реванш. Естествено, още е твърде рано да правим прогнози, но ще се борим", каза Назон на брифинг по повод избирането му за футболист на деветия кръг от първенството.

"Колкото повече отбори са в битката за титлата, е по-интересно, идват повече фенове на стадионите и се създава по-добра атмосфера. През миналия сезон реферите ни отнеха много точки, бяхме ощетени в много мачове. В ЦСКА трябва да се борим с много неща, не само на терена. Още не мога да кажа как ще бъде този сезон по отношение на съдиите", добави хаитянинът.

Той не счита расистките обиди за голям проблем, но се чувства засегнат от последния мач с "Ботев" (Пловдив), когато чу обидни реплики от дете и призова родителите да се грижат по-старателно за възпитанието на децата си. 

"Обидите не ми влияят лично, това са глупави хора. Но аз не съм глупав, знам, че не всички българи мислят така. На последния мач срещу "Ботев" обидите дойдоха от 10-годишно дете и това е срамно. Ръководствата на отборите трябва да обръщат внимание на този проблем", посочи Назон.

Вижте повече във видеото.

Снимка: lap.bg