Комисията на агентите в Италия разследва "Ювентус"

Спортният арбитражен съд ще реши дали да наложи санкции

26.09.2023 | 14:54 Редактор: Тодор Петров
Комисията на агентите в Италия разследва

Комисията на агентите в Италия е започнала разследване срещу "Ювентус" заради подозрителни връзки с агенти, за които се твърди, че са получавали пари за сделки, в които не са участвали, съобщава "Футбол Италия".

Според изданието проверката е започнала, след като са открити поредица от фактури за сделки, в които някои агенти, които не са участвали в тях, все пак са получи определени суми. В обвинението се твърди, че тези лица са били използвани като посредници при сделки за погасяване на предварително договорени задължения.

Сред обвинените агенти са Давиде Липи, Габриеле Джуфрида, Джузепе Гали, Винченцо Морабито, Микеле Фиораванти и Тулио Тинти. До днес трябва да бъдат изпратени материали в защита на агентите, след което Спортният арбитражен съд (КАС) ще реши дали да наложи санкции на съответните страни.

По-рано УЕФА отстрани "Ювентус" от участие в евротурнирите през сезон 2023/2024 и глоби клуба с 20 милиона евро.

Заради фиктивни капиталови печалби на торинския клуб бяха отнети 10 точки в италианското първенство през сезон 2022/2023. Отборът завърши на седмо място в класирането и трябваше да играе в Лигата на конференциите, но вместо "бианконерите" в надпреварата се включи "Фиорентина", припомня gol.bg.

Снимка: БГНЕС