ПСЖ разби "Олимпик" (Марсилия) с 4:0, но загуби голямата си звезда

Килиан Мбапе напусна терена още през първото полувреме

25.09.2023 | 10:29 Редактор: Тодор Петров

Шампионът на Франция - "Пари Сен Жермен", разби с 4:0 гостуващия "Олимпик" (Марсилия) в дербито на шестия кръг на френската Лига 1.

Столичани вкараха по два гола и в двете полувремена, но загубиха голямата си звезда Килиан Мбапе още през първото полувреме. В 32-рата минута нападателят напусна игра заради травма, която обаче медиите във Франция подозират, че не е сериозна.

На "Парк де Пренс" резултатът бе открит в осмата минута от Ашраф Хакими, който вкара от пряк свободен удар. В 22-рата минута Витиня можеше да изравни за марсилци, но ударът му се спря в гредата. Четвърт час по-късно гредата спаси и "Олимпик" след удар на Хакими. Гостите обаче нямаха късмет, тъй като топката попадна у Рандал Коло Муани, който от близка дистанция не сбърка за 2:0.

През втората част домакините продължиха да доминират и стигнаха до нови два гола. Техен автор стана португалецът Гонсало Рамош, който бе човекът, заменил Мбапе. Бившият играч на "Бенфика" се разписа в 47-мата минута след подаване на Усман Дембеле, както и минута преди края след асистенция на Коло Муани.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС