"Лудогорец" отнесе "Локомотив" (София) след обрат в "Надежда"

Разградчани са на пето място в класирането до момента

24.09.2023 | 22:40 Редактор: Искра Ангелова

"Лудогорец" обърна с 3:1 "Локомотив" (София) в среща от 10-ия кръг на Първа лига. Домакините дръпнаха в резултата с гол на Диого Тейшейра в началото на мача, но разградчани стигнаха до трите точки след почивката с попадения на Руан Крус, Клод Гонсалвеш и Кайо Видал.

Успехът за разградчани идва само три дни след победата с 4:0 у дома срещу "Спартак" (Търнава) в груповата фаза в Лигата на конференциите.

"Лудогорец" е на пето място в класирането до момента, докато "Локомотив" заема 11-та позиция в Първа лига.

На стадиона в столичния квартал "Надежда" домакините поведоха в резултата още в 12-та минута, когато Диого Тейшейра се възползва от грешка на централния защитник на "Лудогорец" Ноа Сонко Сундберг и вкара за 1:0.

Шампионите така и не успя да изравнят преди почивката, но в 59-та минута стигнаха до гол, след като Руан Секо завърши многоходова комбинация с техничен удар.

По-малко от десет минути след това разградчани вече водеха след гол на Клод Гонсалвеш с глава от близко разстояние след добро центриране на Иван Йорданов. В 76-та минута Кайо Видал подпечата успеха на гостите след нелепо неразбирателство в отбраната на "железничарите".

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg.