"Локомотив" (Пловдив) надигра "Славия" с 2:0

И двете попадения за "черно-белите" реализира влезлият като резерва през втората част Алфа Конте

23.09.2023 | 19:57 Редактор: Вяра Димова

"Локомотив" (Пловдив) продължава с победната си серия в Първа лига и вече има 9 последователни успеха от началото на сезона. "Смърфовете" надиграха гостуващия "Славия" с 2:0 в среща от 10-ия кръг на шампионата в официалния дебют на новия наставник на "белите" Иван Колев.

И двете попадения за "черно-белите" реализира влезлият като резерва през втората част Алфа Конте, който се разписа на два пъти само в рамките на 3 минути между 69-ата и 72-ата. Така "Локомотив" остава без загуба в 10 мача от старта на кампанията и след равенство и 9 поредни победи играчите на Александър Томаш продължават да са лидери в класирането с 28 точки, с 4 повече от втория "Черно море". "Славия" пък записа шеста поредна загуба и заема 14-ата позиция в подреждането с едва 4 точки, колкото има и тимът на "Пирин" (Благоевград). 

Двубоят на "Лаута" започна с леко игрово преимущество на домакините, но играчите на Александър Томаш трудно стигаха до чисти положения пред вратата на столичния тим. В 12-ата минута Георги Минчев не успя да стигне до извеждащо подаване на Джовани, а малко след това бразилецът намери по отличен начин от дълбочина и Христо Иванов, чийто завършващ удар бе спасен от Светослав Вуцов, а в последствие бе маркирана и засада на бившия играч на "Арда" (Кърджали). 

В 33-ата минута Евандро отправи първи точен удар в мача. Бразилецът опита изстрел от над 20 метра, попаднал право в ръцете на вратаря на "Славия".   

Минута преди края на редовното време на първото полувреме "Локомотив" стигна до най-чистото положение за гол през първата част. Джовани изведе Георги Минчев отляво в наказателното поле на "Славия" и нападателят стреля от малък ъгъл, но Светослав Вуцов скъси дистанция и парира неговия шут. Така почивката дойде при нулево равенство. 

Три минути след подновяването на играта през втората част Бабакар Дион нанесе удар от въздуха от границата на наказателното поле, преминал покрай гредата. 

В 58-ата минута "Славия" стигна до отличен шанс да изравни. Влезлият като резерва на почивката Емил Стоев центрира към Денислав Александров и бившият играч на "Локомотив" засече от близка дистанция, но Динко Хоркаш изби с крак. В следващата атака Иван Минчев пък опита изстрел от дистанция, който също бе отразен от хърватския страж на "смърфовете". 

Домакините отговориха 5 минути по-късно, когато Джовани центрира към Георги Минчев, но нападателят не успя да осъществи добър контакт с топката и отправи слаб завършващ удар, спасен от Вуцов. В 69-ата минута обаче "Локомотив" стигна до попадение. Резервата Алфа Конте се пребори с Велко Йеленкович на левия фланг, навлезе в наказателното поле и стреля неспасяемо по диагонала в долния ляв ъгъл за 1:0.

Само три минути по-късно Конте повтори упражнението, след като получи отляво, отново надбяга Йеленкович и завърши технично с десния крак покрай Светослав Вуцов за 2:0, пише gol.bg.

В 87-ата минута Конте потърси своя хеттрик с шут от малък ъгъл директно от пряк свободен удар, но не намери целта. Така срещата завърши с успех за "черно-белите", който е девети пореден за "смърфовете" от началото на сезона. 

В следващия кръг "Локомотив" гостува на шампиона "Лудогорец", докато "Славия" посреща "Левски".

Снимка: lap.bg