Фалстарт за новия треньор на "Берое", загуби с 1:0 от "Ботев" (Враца)

Старозагорци заемат 6-ата позиция в класирането с актив от 13 точки

22.09.2023 | 17:32 Редактор: Елеонора Танева

"Ботев" (Враца) постигна важна победа над "Берое" на старта на 10-ия кръг на първенството, налагайки се с 1:0. Единственото попадение вкара Даниел Генов в 56-ата минута, възползвайки се от елементарна грешка на защитник и вратаря на гостите.

И двата отбора влязоха в мача с нови треньори. Врачани махнаха Даниел Моралес, който получи сериозен кредит на доверие въпреки най-лошата атака и най-слабата защита в първите девет срещи. Христо Янев зае мястото му, а днес се поздрави и с първата си победа.

Хосе Луис Ачиари - работил дълго време в Испания аржентинец, седна на мястото на Густаво Араголаса. Подозренията, че Ачиари идва с идеята да играят аржентинците в Стара Загора, се потвърдиха. В стартовия състав той пусна девет свои сънародници, един италианец и завърналия се в отбора Вини Трибуле.

Bъпреки 100-процентовото използване на легионери, играта на "Берое" беше ужасно слаба - за цялото второ полувреме тимът отправи едва един удар. Берое продължава и негативната си серия от вече четири поредни поражения и голова разлика 0:11.

В 84-ата минута Франко Рамос получи директен червен картон за нарушение срещу Марко Мажуга.

"Берое" заема 6-ата позиция в класирането с актив от 13 точки. "Ботев" (Враца) се намира на 13-ото място в подреждането с 9 пункта.

Снимка: lap.bg