"Левски" с жест: Събра над 16 000 лв. за семействата на загиналите в катастрофа "сини" фенове

Паралелно в клубния магазин бе поставена урна за дарения

22.09.2023 | 15:40 Редактор: Михаела Димитрова

"Левски" събра над 16 000 лева за семействата на загиналите в катастрофа фенове на тима. Това обявиха официално "сините" в своята Facebook страница.

"След ужасната катастрофа в часовете след мача с "Айнтрахт" в София, при която загинаха четирима наши "сини" братя, клубът стартира кампания за набиране на средства за подпомагане на техните близки. За целта ПФК "Левски" обяви, че всички събрани средства от виртуални билети за мача-реванш с "Айнтрахт" ще бъдат предоставени за каузата. Точната сума, която е събрана, е 16 768 лева", написаха от клуба.

"Паралелно в клубния магазин бе поставена урна, в която всеки желаещ може да подпомогне семействата на загиналите "сини" братя. Тя ще остане и по време на домакинствата на "Етър" в събота, както и срещу "Лудогорец" на 1 октомври. След това сумата от урната ще бъде прибавена към тази от виртуалните билети и ще бъде предоставена на пострадалите. Всеки, който има желание да подпомогне каузата, може да го направи в следващите две домакинства", допълват от "Левски".

Снимка: БГНЕС