"Ботев" (Враца) представи официално Христо Янев

44-годишният специалист за последно работи в "Пирин" (Благоевград)

19.09.2023 | 20:11 Редактор: Михаела Димитрова

Христо Янев е новият старши треньор на "Ботев" (Враца). Той подписа договор с клуба и от днес поема кормилото на тима. Янев ще работи със своя помощник треньор Калоян Генов, а в щаба остават досегашният помощник-треньор Ивайло Димитров, треньорът на вратарите Христо Митов и кондиционният треньор Ивайло Младенов.

44-годишният специалист за последно работи в "Пирин" (Благоевград). Преди това е водил отборите на "Миньор" (Перник), "Нефтохимик" и ЦСКА, с който става носител на Купата на България, докато отборът се състезава в Трета лига. Христо Янев бе представен на отбора от председателя на УС Вангел Вангелов и члена на УС Валентин Лилов.

"Имахме малко време да решим кой да наследи Даниел Моралес. Мачът ни с "Берое" е в петък. Преговаряхме с няколко треньори – българи и чужденци. С Христо Янев обаче говорихме на един език. Той показа амбиция за работа и ние сме уверени, че ще внесе положителен импулс в отбора. Имаме добри футболисти и резултатите със сигурност не отговарят на възможностите ни. Уверени сме, че Янев разполага с необходимите качества да стабилизира представянето на отбора в Първа лига. Продължаваме стратегията да залагаме на младата генерация български треньори. Такива бяха и Росен Кирилов, и Даниел Моралес", заяви Валентин Лилов.

Снимка: Lap.bg