Португалия нанесе първа загуба на Словакия за Евро 2024, жълт картон за Роналдо

"Мореплавателите" са с пълен актив от точки в Група "J" на квалификациите

09.09.2023 | 08:00 Редактор: Елеонора Танева
Португалия нанесе първа загуба на Словакия за Евро 2024, жълт картон за Роналдо

Португалия продължава безгрешния си поход към Европейското първенство в Германия, след като удари с 1:0 като гост Словакия в среща от Група "J" на квалификациите. "Мореплавателите" на Роберто Мартинес записаха пета поредна победа, като заедно с Франция са единствените отбори, които все още не са допуснали и гол в собствената си врата.

Скъпоценният успех за португалците донесе рожденикът Бруно Фернандеш. Звездата на "Манчестър Юнайтед" се разписа в 43-ата минута след страхотна солова акция. Кристиано Роналдо игра цял мач за гостите, но не успя да се разпише в мрежата на Дубравка. Домакините се опитаха да се противопоставят на по-класния си съперник, но не съумяха да се докопат поне до равенството.

Малко след час игра се стигна до неприятен инцидент между Кристиано Роналдо и вратаря на домакините Дубравка.  Роналдо получи в наказателното поле и пробва удар, който обаче не му се получи. Все пак нападателят се опита да направи добавка, но стражът на Словакия вече бе излязъл напред. При опита си да достигне топката и да стреля, Роналдо удари с крак Дбравка в главата. За щастие стражът на Словакия се отърва без сериозни наранявания, а Кристиано получи жълт картон.

Така Португалия е на първото място с пълен актив от 15 точки и голова разлика 15:0. Словакия е на втората позиция с 10 пункта, след като допусна първото си поражение от началото на квалификационния цикъл.

Четете повече в gol.bg.

Снимка: lap.bg