Кръстаич след загубата от Иран: Усещаше се страх в защитата, но сме на прав път

Нашата цел е да върнем публиката на стадиона, коментира селекционерът на националния ни отбор

07.09.2023 | 22:15 Редактор: Елеонора Танева

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич изрази разочарованието си от поражението с 0:1 от Иран в приятелска среща. 

"Когато имате такъв противник срещу себе си, който е отлично подготвен и тактически и физически, е много трудно. Не съм доволен от поведението ни през първото полувреме. Не е лесно да се подготвим за предстоящия мач срещу Черна гора. Трябва за три дни да изиграем два мача, а това също не е лесно. Нашата цел е да върнем публиката на стадиона. Това ще се случи само, ако показваме нужната енергия. Мисля, че се движим в правилната посока, във всеки мач трябва да се доказваме и дори и в приятелските мачове да играем все едно се борим за точки", заяви Кръстаич.  

Той изрази съжалението си от загубата, благодари на публиката, която е напълнила стадиона

"Имаме много неопитни и млади играчи и за тях това бе един допълнителен стрес, но отново трябва да кажа, че мисля, че сме на прав път", каза още селекционерът на България.

Кръстаич изрази задоволство от представянето на тримата дебютанти днес - Преслав Боруков, Лукас Петков и Димитър Митов.

"Като за първи мач съм доволен от тях. Ще им трябва още време, за да свикнат, но мога да кажа, че съм доволен. Най-много съжалявам, че през първото полувреме не показахме нужното ниво и затова бяхме надиграни. Сякаш се усещаше някакъв страх в играта ни в защита, стояхме далеч от нашите противници и не пресирахме компактно. Утре ще имаме среща и ще говорим за това, Може би противникът бе твърде силен", каза още селекционерът.

Снимка: lap.bg