Футболната федерация на Италия погна "Милан", играчите пеят срещу "Ювентус"

Песните са веднага след победата над "Рома"

03.09.2023 | 20:30 Редактор: Искра Ангелова
Футболната федерация на Италия погна

Нов скандал избухна в Серия "А" в събота вечерта, след като се появиха кадри в социалните мрежи как футболисти на "Милан" пеят песни срещу "Ювентус" в автобуса. Футболната федерация на Италия вече започна разследване срещу "росонерите". Песните са веднага след победата на хората на Пиоли над "Рома" в петък вечерта.

"Росонерите" си осигуриха победа с 2:1 на "Стадио Олимпико" в петък вечерта, продължавайки перфектния старт с три победи от три мача. В автобуса обратно към летището Леао засне видеоклипове, показващи как играчите празнуват победата си, пеейки песни, подиграващи се на "Ювентус", информира gol.bg.

Както беше съобщено от ANSA, прокурорът на FIGC Джузепе Кине реши да започне разследване на скандиранията срещу "Ювентус", изпяти от отбора на "Милан" след победата над "Рома", придобивайки видеозаписа като доказателство. Разследването е фокусирано върху "възможното нарушаване на стълбовете на лоялност, честност и коректност и идентифициране на отговорните".

Видеоклиповете, публикувани от Леао в социалните медии, станаха много популярни, което доведе до известно възмущение от привържениците на "Ювентус", което накара FIGC да започне разследването. Очакват се актуализации през следващите седмици и може да бъде наложена глоба на Милан като наказание.

Снимка: БГНЕС