"Етър" надигра "Локомотив" (София) с 3:1 в двубой от осмия кръг в Първа лига

В 72-ата минута гостите останаха в намален състав заради червен картон на Пламен Димов, който хвана за гушата Красимир Милошев

02.09.2023 | 21:51 Редактор: Вяра Димова

"Локомотив" (София) загуби след обрат с 1:3 у дома срещу "Етър" в двубой от осмия кръг в Първа лига. В седмата минута столичани взеха аванс след попадение на Симеон Мечев, който получи подаване от Фелипе Райън и с левия крак прати топката в горния ъгъл на вратата на гостите.

Шест минути след това Карлос Франса подаде в наказателното поле, кълбото достигна до Калоян Кръстев, но шутът му беше отразен от Мартин Величков.  

В 23-ата минута "болярите" изравниха резултата. Кольо Станев проби и центрира, а Крум Стоянов с удар от въздуха изравни резултата. По-малко от 180 секунди след това "Етър" можеше да достигне до пълен обрат. Мартин Тошев на далечната греда засече топката от въздуха, но на сантиметри от гредата. Седем минути преди почивката Ивайло Найденов подаде за Калоян Кръстев, който с глава отново не намери целта. 

В заключителните секунди на първата част Мартин Тошев и Кольо Станев комбинираха в наказателното поле. Станев шутира, но ударът му беше блокиран, а при повторния му опит "Етър" поведе с 2:1. Седем минути след почивката столичани допуснаха още едно попадение. Мартин Моран би след изпълнение на ъглов удар, а Мартин Николов беше на точното място и отбеляза за 3:1, информира БНР.

В 72-ата минута гостите останаха в намален състав заради червен картон на Пламен Димов, който хвана за гушата Красимир Милошев.

"Локомотив" допусна четвърта поредна загуба и се намира на 12-то място с шест точки. "Етър" записа първи успех за сезона след изиграването на 7 двубоя и има само 4 точки на 15-та позиция. 

Снимка: lap.bg