"Манчестър Сити" разби "Фулъм" с 5:1

Ерлинг Холанд покачи резултата на 3:1 в 58-та минута

02.09.2023 | 20:22 Редактор: Вяра Димова

Отборът на "Манчестър Сити" продължава да бъде единственият без загубени точки от началото на сезона, след като разби "Фулъм" с 5:1 у дома в мач от четвъртия кръг на Висшата лига.

На "Етихад" Хулиан Алварес даде преднина на "гражданите" в 31-та минута, но само две минути по-късно капитанът на "Фулъм" Тим Рийм изравни. Домакините отново излязоха напред точно преди почивката след гол с глава на централния защитник Нейтън Аке, като попадението дълго време бе разглеждано от ВАР, тъй като Мануел Аканджи бе в положение на засада и опита да играе с топката, но не успя да го направи. В крайна сметка реферите прецениха, че Аканджи не е повлиял на вратаря на "котиджърс" Бернд Лено и голът бе зачетен.

Втората част бе за голмайстора на "Сити" Ерлинг Холанд. Той покачи на 3:1 в 58-та минута, след като бе изведен сам срещу Лено, а в 70-та минута реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Алварес. Норвежкият национал оформи своя хеттрик в 95-та минута след подаване на резервата Серхио Гомес и добър завършващ удар, пише БГНЕС.

По този начин тимът на Пеп Гуардиола поведе в класирането с 12 точки, докато "Фулъм" заема 14-та позиция с актив от 4 точки.

Снимка: БГНЕС