Триатлонът "Лъвско сърце" събра над 700 души на плажа в Приморско

Най-успешният ни плувец Антъни Иванов също се включи в състезанието

02.09.2023 | 18:52 Редактор: Вяра Димова

В края на летния сезон ежегодният триатлон "Лъвско сърце" събра над 700 души на плажа в Приморско. Атрактивното състезание започна още по изгрев слънце и продължава до вечерта, а целта на събитието е да съчетае спорта с природата

Участниците трябва да преплуват 3 километра, след което 116 километра колоездене из Странджа и 20 километра бягане. Общата дестинация е 140 километра. Трасето преминава през 4 резервата и 12 тракийски светилища.  

Един от най-успешните ни плувци Антъни Иванов също взе участие в състезанието и финишира пръв в щафетата. "Аз се включвам за готиното преживяване. Мисля, че е готино да си изкараме добре, да направим едно плуване, да се позабавляваме", сподели Иванов.

Освен изпитание за духа, участието в "Лъвско сърце" е и изпитание за тялото.

"Това, което прави "Лъвско сърце" интересно състезание, е, че трябва да надскочиш физическите си и психическите си резерви и да го финишираш жив, и здрав", каза организаторът Филип Савов.

В триатлона може да участва всеки, който може да издържи на трудностите, дори и да е бивш депутат. "Трябва да тестваш силите си, да се бориш с всички обстоятелства, да не се предаваш", смята Владимир Табутов.

А наградите за първите в триатлона ще бъдат връчени в неделя от премиера Николай Денков. 

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС